Budjetti

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Hääpainajainen! Ja vähän muutakin

Tulipa taas nähtyä hää-aiheista unta, tai oikeastaan painajainen se oli. Herättyäkin oli vielä semmonen hyvin vahva wtf-olo :D

Pohjustuksena sen verran, että me eilen illalla jostain syystä pähkäiltiin että mikä ihmeen muinaisjäänne kuulutukset on ja mikä niiden tarkoitus on. Ja koska meillä on siviilivihkiminen, niin eihän kuulutukset koske meitä millään lailla.

Olin valmistautumassa äitini avustuksella lähtemään kirkkoon juurikin kuulutuksia kuulemaan ja siinä hirveällä stressillä pengoin vaatekaappia että on joku yläosa päällä - puku kun ei ollut läheskään valmiks. Puvusta oli valmiina alaosa, joka oli vitivalkoinen, kermakakku-mallinen vannehameineen kaikkineen. Yläosaksi sitten kiireessä nappasin jonkun paidan, joka ei tietenkään sopinut hameen kanssa yhteen. Samalla sitten kirosin maljakossa värjäytymässä olleita valkoisia ruusuja, niistä kun osa vaan oli värjäytynyt mustiksi.
Siinä sitten sen enempää kerinnyt ihmettelemään, vaatteet päälle ja menoksi. Harmi kun en yhtään muista mitenkä minulla hiukset tai naama oli, en edes hiusten väriä, mutta tämä nykyinen väri se ei ollut. 
Kirkko sitten oli joku hirmuisen iso katedraali-tyylinen ja täynnä ihmisiä. Ei kukaan mitään ihmetellyt kun sinne pamahdin kermakakkuhame ja täysin yhteensopiva paita päällä. Siellä me sitten istuttiin rivissä; minä, M ja meidän vanhemmat. Kovasti pappi siellä paasasi menemään ja jossain vaiheessa alkoi minulla raksuttaan että hetkinen, mitä me täällä tehdään kun meidän pitäisi olla maistraatissa?!
Alettiin M:n kanssa sieltä sitten ryysimään pihalle kaikkien ihmetellessä ja äitini sitten suu vaahdossa pauhasi että ette te nyt mee minnekään, teidät vihitään nyt ja täällä.

Enempää sitten en muista, kai siinä sitten uni loppui. Tyylikkäästi siis uneksin kaikesta mitä meille ei tosiaankaan tule, ainoastaan ne mustat ruusut oli edes vähän lähempänä todellisuutta :D
**

Me ollaan nyt ihan oikeesti saatu jotain aikaan. Viime viikonloppuna oli nuo askartelut ja nyt parin päivän aikana olen räpeltänyt juhlainfojen tekstien parissa. Niitäkin tulee kaksi erilaista, on se kaveriversio, joka on paljon kevyempi ja lepposampi ja sitten vanhemmille ja yhdelle kaveriparille (ovat alunperin ulkomailta niin ollaan mietitty että ei ehkä niin aukea tuon toisen tekstit) tuo virallisempi versio.
Ne on nyt valmiina, hiottu ja oikoluettu. Enään tarvii vaan tulostaa. Ja myös kutsutekstit pitää tulostaa. Posti toi sinetin perjantaina ja sekin on testailtu. On ihan tajuttoman hyvälaatuinen, ihan ehdottomasti hintansa arvoinen.
Noita testailuja tehdessä sitten päätettiin että kun tuon mukana tuli yksi pötkö punaista vahaa joka on ihan erilaista koostumukseltaan kun tuo hopeinen minkä ostin niin tehdään nyt sitten tuolla punaisella. Muutenkin tuo hopeinen on jotenkin tunkkaisen värinen kun sen sulattaa ja laittaa kiinni.

Kaivoin samalla esiin kätköistä (ihme että löysin, kohta vuosi muutosta ja silti osa tavaroista vielä ihan hujanhajan, pakkautuneena tuonne meidän ylimääräiseen huoneeseen) joskus muinoin hankkimani sinetin jossa on sydän, Sillä tehdään minun vanhempien, M:n mummun ja M:n isälle meneviin kutsuihin sinetti, en usko että meidän äidille menisi läpi että se on tähti :D


Täytyy vaan enemmän laittaa tuota punaista vahaa kun tuli tuon näköiset noista, mutta tosiaan kun vaan testasin miltä näyttää. Ja salama näemmä vääristänyt tuota hopeista, on oikeasti tummempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti