Budjetti

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Sadepäivän pähkäilyitä


(Anteeksi kun nyt tulee pidempi sepostus :D )
Joo-o, hissua on täällä meillä. Aikaa enään se 3kk 3vk ja mitään ei olla saatu tehtyä. M:n loman aikana meidän piti leikellä kutsut valmiiksi, mutta ei sitten keretty. Kokoajan touhuttiin jotain muuta. Tänään laitoin hänen mukaan yhden tommosen helmiäiskartongin että koittaa yhteen kulmaan tulostaa, lähinnä että miltä se näyttää ja miten tarttuu. Muistutinkin vielä keskellä päivää, vastaus oli juuri sellainen perinteinen 'joojoo'. No arvatkaa oliko muistanut? Ei. Eli huomenna pitää asiasta muistuttaa useaan otteeseen.

Myöskin sitten minä oon koittanut selvitellä potentiaalisia tekijöitä sille yläosalle. Otin yhteyttä yhteen paikalliseen mimmiin, ja hän sitten kertoili että pitää itseään halpana jne, ja että noin 150e tulis hintaa. Minähän siinä jo meinasin sohvalta pudota. Tosiaankin 150e on miulle ihan liikaa vaikka kuinka on kotimaista käsityötä.
No siihenhän se ei jäänyt, sitten hän kertoi että hintaan voi vaikuttaa että jos se tehdään lakanasta, vanhasta verhosta tms. Anteeks että mitä?! Käyttöön menevä paita tehtäisiin vanhasta verhosta tai lakanasta?! Sitähän en sanonut että ekaks tulee hääkäyttöön.. Ja minä kun haluan hipeltää ne kankaat ensin, että mikä tuntuu ja näyttää minusta kivalta. Mitään kiinalaista silkkiä se tosiaan ei tuu joo oleen, mutta kuitenkin.
Sitten se sanoi että hintaan vaikuttaa kamalasti se nyöritys, on niin aikaa vievä tehdä. Ei minun mielestä ole mitenkään aikaa vievää ja suuritöistä laittaa kankaasta muutamaa pyöreää sirkkaa läpi?
Ja että valenyöritys sitten tehtäisiin. No ei tasan tehdä, minä haluan sen sillain että pystyn itse oman mielen mukaan vaihteleen niitä nauhoja. 
Sanomattakin on joo selvää että hän ei tule sitä tekemään.

Sain sitten paikallisen fb-kirpan kautta yhteydenoton, jossa eräs henkilö vinkkasi että hänen kaverinsa on oikein pätevä ompelija, eikä niin hirmuisia hintoja ota. Laitoin hänelle sitten viestiä, saa nyt nähdä koska sieltä vastausta saan, taitaa lomilla olla tms.

Vieraslistaakin ollaan tässä veivattu, nyt se alkaa olla siinä kunnossa että olen tyytyväinen. Vielä vaan on ongelmana, että mitä ihmettä me tehdään meidän vanhempien kanssa. M:n äiti nykyisen miehensä kanssa on alusta asti ollut semmoset jotka sinne ehdottomasti kutsutaan. Haluttaisiin myös toki M:n mummu huomioida, mutta se sitten että jos hänet kutsutaan tuonne, niin hän ei varmaan niin mielellään jää mihinkään vieraaseen paikkaan jää yöpymään, eli M:n äidin miehensä kanssa varmaan pitäisi lähteä sieltä sitten jo illalla ajeleen kotiinpäin.
Minun vanhemmat asuu tästä reilu tunnin ajomatkan päässä, eli heidät joo sais sinänsä kutsuttua eikä tarvisi majoitusjuttuja heidän osalta miettiä. Mutta sitten M:n isä vaimoineen. Varmaan M:n äiti ja isä mahtuisivat tässä tilanteessa samaan tilaan, mutta sitten taas se heidän majoitus. He kun asustelee Helsingissä, niin ei sieltäkään noin vaan ajella. Ja kun tässä nyt on tuo muu tähän asti tehty lista, joista suurin osa hyvin suurella todennäköisyydellä jää meidän kanssa juhliin yötä myöden ja yöksi tonne.

Kutsut tosiaan pitäisi nyt askarrella pikkuhiljaa, bestmanille on Juhannuksen jälkeen nakitettu lista, että kenen M:n (ja nykyisin siis minunkin) kavereiden osoitteet pitää selvitellä. Pitäisikin hänelle laittaa viestiä, että niitä osoitteita voisi kohta alkaa putoilemaan. Minä jo M:lle sanoin eilen, että jos nyt viikonloppuna ne saataisiin leikeltyä. Tilasin muuten eilen Etsystä uuden sinetin, ja se on tänään jo lähetetty Englannista. Eli sekin on hoidossa.

Ja paras viimeiseksi...! Äskön tuossa M ynnäili tilinsä saldoa, ja minä pääsen hakemaan sormuksen ensi viikolla kotiin kun menen käymään Tampereella. Vähänkö kivaa, johan minä sitä olen odotellutkin.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti