Budjetti

keskiviikko 19. elokuuta 2015

'Avioliitolle ei ole laissa säädettyä estettä'

Tänään löytyi postilaatikosta Maistraatin kirjekuori! Ja sehän sisälsi meidän esteettömyystodistuksen, jes! Nyt ei oikeesti tarvi kun odotella ja räveltää kaikkia asioita kuosiin.



Me päätettiin viikonloppuna että meille tulee häälehti. Hääkarkkeja sun muita meille kun ei tule, niin tuo tuntui aivan tajuttoman hyvältä idealta ja M oli heti siinä mukana. Ollaan nyt sisältöä suunniteltu, jonkunlainen sisältölista on jo ja ainut mikä sitä varten on aikalailla valmiiksi tehty on häävisa. 10 enemmän tai vähemmän kiperää kysymystä meistä. Tai no, M eilen noita kysymyksiä koneelle muistiin kirjottaessaan keksi että jos laitettaisiin kysymyslaput pöydille kynien kanssa ja kehotus jakautua joukkueisiin pähkäilemään kysymyksiä. Ja jossain vaiheessa sitten käydään kysymykset läpi jne. Jokaiselle joukkueelle sitten kehitetään palkinnot.
Anoppi-visaa ollaan myös tohon kehitelty, eli ensin anopeille tietokilpailu ja sitten joku tiimitehtävä. Hauskaahan tässä on, että anopit eivät ole vielä ikinä toisiaan nähneet, näkevät juhlissa ekaa kertaa, joten pakkohan se on jonkun tehtävän varjolla katsoa miten tulevat toimeen. 

En yhtään omaa anoppiani epäile etteikö heittäytyisi tehtäviin sun muuhun, mutta minun äiti sitten onkin hieman eri.. Katsoo miten käy :D

Eilen myöskin tapahtui häiden osalta jonkun verran. Me saatiin juhlapaikan loppulasku maksettua! Tosin jossain vaiheessa tulee vielä yksi 100e lasku sieltä kun me kysyttiin onnistuisiko mitenkään lisäämään meidän varaukseen yhden vuorokauden (su-ma) ja mihin hintaan. Toki onnistuu joo, 100e tulee siittä lisää maksettavaa. Mutta meidän mielestä pieni hinta siittä että ei tarvitse kukonlaulun aikaan ponkasta sängystä ylös potkiin muita hereille ja siivoileen omia jälkiä. Saapahan sitten rauhassa heräillä ja siivoilla :D
Ja eilen tuli ne minun 9.pvä tilaamat tekocallat! Postilaatikosta löytyi eilen postin paketti-ilmoitus jossa oli vaan seurantakoodi ja lähtömaa Kiina. Enhän minä ollut niitä calloja vielä alkanut edes odottamaan kun kerran keskimääräinen kuljetusaika on sen 15-39 päivää. Ja nyt meni 8 päivää, 10.8 siis olivat lähteneet. En minä oikeesti osannut kuvitella että Kiinasta voisi noin äkkiä tulla edes lentopostina kun aina sieltä tulevia kirjeitä, kortteja ja muita nettiostoksia saa odotella vaikka kuinka kauan. 

Ja on ne vaan nättejä! Sopii hirmuisen hyvin noiden aiemmin tilattujen sinisten kanssa yhteen, samankokoisia jne. Alkaa tuo jo olemaan hääkimpun kokoinen, vielä kun vaan saan joskus (menee varmaan viimeisille päiville) päätettyä että tuleeko niihin sininen vai musta satiininauha. 


Näiden lisäksi eilen testasin ne tilaamani sukkikset että mahtuuko ne, että ehtii vielä tilata kokoa isommat jos tarvii, olisi se kamala todeta häiden alla että ei ne mahdukaan ja mistään ei siihen hätään samanlaisia toisia saa. Ja niiden kanssa piti sitten myös se hame kiskaista päälle ja ainakin omasta mielestä näyttää hyvältä.
Hametta pitää hieman myös tuunailla, muutama noista D-lenkkien kiinnityshässäköistä repsottaa, helmaan haluaisin ehkä lisäksi sinistä tylliä ja tyllien reunoihin sitten satiininauhat että näyttää siistimmältä.

Päädyin nyt siihen että teetätän sen yläosan sillä eräällä tamperelaisella ompelijalla joka sanoi hinta-arvioksi 60-100e + materiaalit. Kun ei täältäpäin oikein tunnu löytyvän ompelijaa.. Tai sitten on ihan riistohintaisia.
Se projekti alotellaan sitten ensikuun alussa, katsotaan sitten lähemmin minä päivänä hurautan Tampereelle käymään mittojen ottoa ja kankaiden etsintää varten.

Mutta joka tapauksessa tässä nyt kuvaa tuosta hameesta ja sukkiksista! Hieman suttuisia kuvia on kun M ne äkkiä otti eikä huomannut salamaan laittaa päälle, mutta eiköhän näistä jotain parempaa kuvitelmaa saa siittä minkälainen tuo on, ainakin tuosta aiemmin postaamastani kuvasta missä hame roikkuu henkarissa ei saa niin erikoisempaa kuvaa.

Piti helmaa nostaa että näkyi sukkisten kuvio... Ei sitä tuolta paljoa näy, mutta onpahan ainakin ja kyllä se sieltä kuitenkin vilahtelee.


Ja tämmönen sitten on hamonen takaa. Helmaa ei ole mitenkään aseteltu ja noi lenksut asettelen sitten varmaan erilailla.. Saa nyt nähdä sitten. Ja tosiaan tuossa hameessa tuo helma on takaa tommonen hieman laahusmainen.

Oli muuten kiva eilen tuo hame vetää päälle ja huomata että ei enään kiristä samallalailla vyötäröltä kun viimeksi, olihan se tiedossa että tässä alkaa vaatteet suurentumaan kun painoa putoaa (ihan kohta -20kg!) mutta tuon kohdalla se nyt tuntui ihan äärettömän hyvältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti