Budjetti

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Pientä päivitystä

Huh, ei näin flunssasena ja pää täynnä räkää ajatukset oikein juokse, varsinkaan mitä tulee häihin. Joku ihmeellinen kesäflunssa iski alkuviikosta, viime viikolla olin yhdellä leirillä talkoojoukoissa ja kotiutumisen jälkeen sitten iski. Pari päivää meni peiton alla (jo ihan univelkojen kuittaamisen takia :D ), nyt on muuten ihan ok olot mutta tätä niistämistä riittää ihan liikaa vieläkin. 

Kaaso viestitti eilen että oli perjantaina heittänyt maistraattiin menevän kirjekuoren postilaatikkoon. Eli nyt aletaan odotteleen paperia saapuvaksi, tottakai minun se piti saada tänne kotiin nähtäväksi :D

Maanantaina pitää soittaa tuonne yhteen lounaspaikkaan (heillä myös tilausravintola ja tilausruokapalvelu) missä me useasti käydään, toissaviikolla laitoin sinne sähköpostia ja tiedustelin minkälaisessa hintaluokassa liikkuisi jos heiltä tilaisimme yhtä aivan tajuttoman hyvää lihapataa meidän juhlien ruokailuun. Käytiin sillon toissaviikolla syömässä siellä ja sattumalta oli sitä tarjolla niin siittähän se ajatus sitten syttyi. 
Olisihan se kaikinpuolin helpompaa sieltä tilata se, viikonloppuisinkin kun tuo on auki niin sen saisi sitten lauantaina sieltä haettua ja kiikutettua juhlapaikalle. Siinä säästäisi niin paljon omaa aikaa, ei tarvitsisi ensin lähteä etsimään sopivaa lihaa jostain (huonolla tuurilla Tampereelta asti) ja sen valmistamisen. Ja vaikka minulla on aika vahva ruuanlaitto-taito niin silti sen varmasti juuri sillon onnistuisin kämmäämään. Eikä tarvitsisi itse sitten koittaa niitä määriä laskea! :D

Torstaina oli mennyt kutsu perille minun siskolle (tuotantoteknisistä syistä johtuen meni sen lähettäminen viikolla myöhempään kun muiden, mutta ei sen niin väliä :D ) ja sisko sieltä sitten samantien soitti, kuten olin arvellutkin. Ja hänhän alkoi kyselemään että 'saanko mä ottaan Antin (nimi muutettu) mukaan?'. Me oltiin arvattu oikein että hän alkaa kyseleen. Ja tämä siskon hellu kun on ihan tuore tapaus, minä tiedän siskon fb-päivitysten ansiosta minkä näkönen tyyppi se on, niin eihän me tosiaan haluta semmosta! Meille kun alusta asti on ollut selvää että juhliin kutsutaan vaan meille tärkeimpiä ihmisiä joita me tunnetaan, jotka on tuttuja. Että ei mitään muutaman viikon vanhoja helluja. Siinä sitten selitin siskolle (en kehdannut suoraan sanoa että no ei h*vetissä tule ketään tuntemattomia :'D ) että kun me muutenkin ollaan jo vieraslistaa jouduttu karsiin sen takia kun ei mahdu paikalle hirveetä laumaa. Ja se on tottakin, me jouduttiin tarkkaan miettiin muutaman kaverin kohdalla että kutsutaanko vai ei. Ja ihan suoraan sanottuna onhan se meillä myös kustannuskysymys.

Kyselin yhdeltä M:n kaverilta perjantaina fb:ssä että onko posti sinne löytänyt (me ollaan oikeesti maalattu täällä piruja seinille kun ei suurimmasta osasta kavereista oo kuulunu mitään!). Juu on, ja sieltä sitten tuli kysymys 'jos siihen mennessä löydän avecin niin saanko ottaa mukaan?'. No et tosiaan saa, sille selitin kans yhtä nätisti kun siskolleni asian.
Ja M sitten myöhemmin pe-iltana puhu jotain, että täm samainen sankari on joskus tuonut ihan random-ihmisiä ton näiden (tai no onhan se jo minunkin kaveripiiriä) pippaloihin. Juu ei, ei meille tule yhtään ulkopuolista. Varmaan kaiken varalta pitää antaa kaasolle ja bm:lle vieraslista että ketä sinne nyt on ilmottautunut saapuvaksi :D

Menin muuten äskön tilaamaan lisää noita tekocalloja! Menin ihan muuten eräälle sivulle uteliaisuuttani vilkuileen kun naikkareilla eräästä ketjusta tuli linkki vastaan, ja sieltähän niitä mustia tekocalloja sitten löytyi. Ei tarvinnut montaa hetkeä miettiä että tilaanko vai en, kun olihan tuossa joku aika sitten puhetta että olisi ne mustat kivoja niiden sinisten kanssa, mutta hautasin sen ajatuksen sitten sillon. Nyt vaan sormet, varpaat ja muut ristiin että ne kerkeää ajoissa tulemaan, keskimääräinen toimitusaika näytti olevan 15-39 päivää, eli sinänsä pitäisi kyllä hienosti ehtiä.
Kaason kanssa samalla höpöttelin asiasta niin tämä ihana savolainen sieltä tokaisi 'siun piti lopettaa se netin seilailu!!'. Ai piti vai? 'No olis pitäny ja varsinkin nyt pitää!!'.
Eli nettikaupat sulki, ainut mihin menen enää (toivottavasti) häihin liittyen on yksi verkkokauppa kun sieltä pitää juttuja tilata, mutta ehkä se on ihan sallittua kun ne on jo katsottu valmiiksi? :D

M oli saanut torstaina (muistaakseni) viestin että se hänen sormus on haettavissa, jee!! Tehdään tässä nyt joku päivä Tampereelle reissu, käydään se hakemassa, samalla sitten kaason luota hakemaan vihdoin se meidän yksi kuoharipullo (minkä hän meille testiksi raahasi Tallinnasta kun pyysin) ja samalla sitten yhteen putiikkiin hakemaan koristejuttuja. Niistä lisää sitten joku päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti