Budjetti

tiistai 6. lokakuuta 2015

Rottaprinsessan pelastusretki, aka. polttaritarina, part 1.

Kuten lauantai-aamuna kirjoitin nopean postauksen vaatteita päälle kiskoessa, vuorossa oli polttarit!
Kotona en ehtinyt itseasiassa aamulla nousemisen jälkeen tekeen muuta kun säntäileen etsimässä vaatteita päälle, pitihän siinä muistaa se säänkestävä glamour. Ja aamupalaksi & hermolievitteeksi nappasin häihin varatuista lonkerolaatikoista (hyi minä :D ) pari karpalolonkeroa, eikun matkaan.
Auton nokka suunntattiin Tampereelle.

Puolessa vällissä matkaa oli ihan pakko pitää vessatauko, ja siinä minulla sitten iski mieleen, että onkohan M minua kärräämässä Pirkkalaan frisbeegolf-radalle kun se siittä oli edellisenä iltana jotain höpöttänyt. Autossa asiaa kysyin, juu ei.
Ajeltiin kuitenkin motaria Pirkkalan ohi, eli sinällään olisi ehkä voinut olla todennäköinen paikka. Vihdoin käännyttiin motarilta pois Kaukajärven kohdalla, missä minä tuumasin,että tuskinpa nyt ainakaan mennään sinne missä minä asuin ennen kun muutettiin yhteen viime syksynä. Oikein meni ja siinä vaiheessa oli sitten seuraava hyvin vahva idea siitä mihin me mennään. Ja se meni nappiin, minut kärrättiin eräälle parkkikselle jonka lähellä toinen paras ystäväni, A, asuu. Minä kun en saanut sisälle salamyhkäisten juttujen takia mennä käymään edes pissalla, niin siinä sitten kaivoin laukusta matkaan riisit, laastarit ja vispilän, eihän sitä tiennyt koska ja missä niitä tarvitaan ja hän vei tavarani sisälle ja suunnattiin bussipysäkille.

Siinä sain häneltä vaaleanpunaisen sydämen kaulaani ja ensimmäisen vihjeen siitä mihin meidän pitää seuraavaksi löytää. 'Kissaeläin, joka myy pikkusälää kosken rannalla'. Ensimmäisenä kissaeläimenä kosken rannalla tuli mieleen tietenkin Ilves, mutta se piti sitten heti tyrmätä kun eihän siellä ole mitään pikkusälää. Jonkun aikaa sitten pähkäilin ja ihmettelin, kunnes sitten se välähti: Koskikeskuksen Tiger!

(Tämän toisella puolella on meidän juhlien päivämäärä)

Sinne päästyämme ihmettelin, että mitäs nyt, ei ole missään mitään. Samantien sitten osui silmiini H, joka kipitti mahtavissa korkkareissa paikalle! (Vieläkin täytyy kyllä ihmetellä kuinka hän pystyi niillä puoli päivää kipsuttelemaan pitkin kaupunkin, ihmeellinen nainen!)
Häneltä sain päähäni koristeellisen hatun ja sievästi mustalla nauhalla paketoidun pinkki-valkoisen tiskirätin. Seuraava vihje oli kutakuinkin 'niin myötä- kuin vastamäessä' - Monttu!

Hiippailumatkamme jatkui toiselle puolelle koskea, ja sieltä löytyi Montun edestä ystäväni N. Häneltä sain pienen pussin, jossa oli 3-in-1 liukuvoide ja paketti kortsuja :D
Tässä vaiheessa vihje oli kutakuinkin: 'Aatami ja Eeva puutarhan porteilla'. Tätä taas hetken aikaa mietiskelin ja pähkäilin, Adam & Eve aikuistenhärpätinkauppa ja Puutarhakatu! Eihän se nyt ihan Puutarhakadulla ole, mutta tarpeeksi lähellä.
Sieltä löytyi sitten J, Valitettavasti en muista mitä häneltä sain, mutta viheen ainakin :D
Hetken aikaa siinä ihmettelimme kaikenlaisia härpäkkeitä opastetusti ja tuli vihjeen tulkinnan aikaa. 
Joku oli oikein hienon (selkeästi Paintilla :D ) kuvan askarrellut, jossa oli J. Tukiainen veneessä ongella, A. Kela veden varassa pelastusrenkaan kanssa, ja tekstissä oli jotain skumpasta ja kelasta. Skumpan kyllä tajusin siittä heti, mutta loppua pitikin ihmetellä. Lopulta tajusin - KELA. 
Pikamarssia sinne, ja siellähän kaaso odotteli kuoharipullon ja My Little Pony -muovilasien kanssa :D
Kuplivat naamariin ja takaisin edelliseen vihjepaikkaan härveleitä ihmetteleen joksikin aikaa.

Tästä suunnattiin haukkaamaan pientä aamu-/välipala/lounasta, jonka jälkeen matka jatkui, piti tietyllä kellonlyömällä olla tietyssä paikassa. Kaaso pysäytti porukan erään keskustassa sijaitsevan talon ovella, jonka vieressä oli ständi joka kertoi toiselle puolella jostain ennustajasta ja toisella puolella oli jotain muuta ihme häpätystä. Ja minä luulin, että nyt ne tunkee jonnekin ennustajalle!
Portaita pari kerrosta ylös ja sitten jo pian näin kyltin seinässä, joka antoi vihjettä paljon paremmasta kun ennustaja: Room Escape!
Ja ihan oikein, me mentiin pelaamaan The Offce -peliä.

Siitähän nyt en mitään voi sen enempää kertoa, mutta kyllä me sieltä vaan ulos päästiin, kiire meinasi vähän tulla, olisiko joku 3min jäänyt aikaa kun vihdoin saatiin selville koodi ulospääsyyn.
Mutta oli se kuulkaas hauskaa!!

2 kommenttia:

  1. Oi ihana, minä olen jo pitkään halunnut kokeilla Room Escapea! Harmi kun täällä ei moista mahdollisuutta ole, olisi voinut muuten kaasoille vinkata! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Oli niin hauskaa meillä sitä ratkoa :D Ensinhän mentiin siellä kun päättömät kanat ympäriinsä, sitten päädyttiin ratkoon kuka mitäkin juttua :D

      Poista